​Fesztiválszerepléseink


Külföldi és hazai fesztiválokon is megmérettetnek a legutóbbi két évben készült rövid- és sorozat filmjeink. 
Az idén negyedik alkalommal megrendezett Magyar Filmhéten (február 7-11.) Keresztes Dóra Világnak virága, virágnak világa, Glaser Kati Virágnyelv és Horkay István – Orosz István rendezőpáros hosszabb lélegzetvételű alkotása, az Albrecht Dürer rinocérosza szerepelt. A rövidfilmek mellett televíziós sorozatainkkal is találkozhatott a fesztivál közönsége, mert Glaser Kati Városi legendák című sorozatának egy-egy részét és Jankovics Marcell, Árpád házi királyok életét bemutató szériájának A keresztesek Magyarországon című epizódját is versenybe válogatta a zsűri. 


(Glaser Kati: Városi legendák / Ez szellemes)

Egészen Indiáig utaztak Glaser Kati és Horváth Mari animációi. A Vintage Nemzetközi Filmfesztiválon (március 16-17.) a Városi legendák és a Cigánymesék egy-egy epizódja képviselte a kecskeméti stúdiót. 
Balajthy László Cigánymesék rendezése A tűzpiros kígyócska, karöltve női rendezőink filmjeivel, a Virágnyelvvel és a Világnak virága, virágnak világával lehetőséget kapott a komáromi Mediawave Fesztiválon (április 27-május 1.) való bemutatkozásra is. Az utóbbi, népi imádságokat megelevenítő kisfilmet a szófiai Golden Kuker – Nemzetközi Animációsfilm Fesztivál (május 5-13.) versenyprogramjában is levetítették.


 (Keresztes Dóra: Világnak virága, virágnak világa)

Az idén májusban kezdődött és a következő év tavaszáig tartó, új-mexikói Kids First! Fesztivál vetítéssorozatába két televíziós produkciónk epizódja is bekerült. A világ egyik legnagyobb gyerekfilmes programjába az ifjú zsűri A tűzpiros kígyócskát és a Városi legendák Veronika néni című részét választotta be. 

Elindult fesztivál körútjára Lugosi István első rendezése a Hortobágyi darumese is, mely a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának megbízásából készült. A 13 perces ismeretterjesztő családi rajzfilm, a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon (május 25-27.) debütált a szélesvásznon.Zágrábi Animafest (június 4-9.) gyerekfilm szekciójában a Cigánymesék sorozat Hogyan lett az ember című epizódja került beválasztásra. A világ minden tájáról érkező filmeket Martina Peštaj, szlovák média pszichológus válogatta össze.  A romák eredettörténetét bemutató epizód Horváth Mária rendezése. A filmet korábban az olasz Cartoons on the Bay (április 12-14.) gyerekfilm fesztivál panoráma szekciójában is láthatta a nemzetközi közönség.

 
(Horváth Mária: Cigánymesék / Hogyan lett az ember)

Glaser Kati vegyes technikákat alkalmazó szerzői filmjét, a Virágnyelvet a Norvégiai Rövidfilm Fesztivál (június 13-17) versenyszekciójában vetítik, ahol animációs filmek mellett élőszereplős alkotások is műsorra kerülnek.


 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem