Szelíd szálakon

Rendező: TÓTH-PÓCS Judit ; RITTGASSER István
rövidfilm ° 2007 ° 35 ' 00 " ° Színes ° Producer: Mikulás Ferenc Animátor: Horváth Mária ; Nagy György ; Kása Andreas Felvételvezető: Kása Andreas Forgatókönyv: Rittgasser István Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Kőházy Ferenc Operatőr: Rittgasser István Vágó: Rittgasser István Zene: Krulik Zoltán Szöveg: Tóth-Pócs Judit Utómunka: Rittgasser István Fotó: Kása Andreas ° Gyártó cég:

Szinopszis

Ez a film műfajilag átmenetet képez egy portrészerű dokumentumfilm, és az ismeretterjesztő film közt. A nemezkészítés fázisait mutatja be, a birkanyíráson, gyapjúfeldolgozáson át a különféle nemezelési technikákig. Amiben formabontó, és újszerű, hogy a nemezt a mai modern művészeti ágak közé emeli. Célja a nemezkészítés – mint egyik legősibb textilkészítési technika – megismertetése és népszerűsítése.

Képek


Fesztiválok:
- Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 2007 / Magyarország (A Filmkultúra különdíja)
- Bázis Filmfesztivál 2007 / Magyarország (Információs program)
- Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléje 2007 / Magyarország (A zsűri különdíja)
- Magyar Filmszemle 2008 / Magyarország (Tudományos ismeretterjesztő kategória díj)
- Kamera Hungária 2008 / Magyarország (Versenyprogram)
- CineFest 2008 / Magyarország (Versenyprogram)
- Etiuda & Anima 2008 / Lengyelország (Információs program)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem