A bíró okos lánya

Rendező: JANKOVICS Marcell ; UJVÁRY László
tv-sorozat ° 1979 ° 09 ' 00 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc Animátor: Vágó Sándor ; Szutor Gabi ; Ujváry László Dramaturg: Bálint Ágnes Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Molnár Péter Kihúzó-kifestő: Gömöry Dorottya ; Gulyás Kis Ágnes Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Polyák Sándor ; Gulyás József Színes technika: Kun Irén Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Ujváry László ° Gyártó cég:

Szinopszis

Mátyás király járja az országot. Egy kis faluba térve látja, hogy a helyi bírónak semmi gondja nincsen. A királynak se kell több, úgy gondolja, hogy próba elé állítja a bírót: foltozzon be egy korsót, nyúzzon meg egy malomkövet, mert ha nem, akkor lefejezteti. A bírónak és lányának sikerül minden feladatot megoldani, amit a király kiszab.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem