A rátóti csikótojás

Rendező: HAUI József ; JANKOVICS Marcell
tv-sorozat ° 1979 ° 08 ' 20 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc Animátor: Ugray Zsuzsa ; Kricskovics Zsuzsanna Dramaturg: Bálint Ágnes Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Csathó Gizella Kihúzó-kifestő: Gaál Erika ; Krisch Zsuzsa Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Polyák Sándor ; Pethes Zsolt Színes technika: Kun Irén Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Haui József ° Gyártó cég:

Szinopszis

A rátóti csősz talál egy úritököt. Sem ő, sem a város elöljárói nem láttak még ehhez hasonló teremtményt. Egyetértésre jutnak, hogy nem lehet más csak csikótojás, tehát ki kell költetni. Telik-múlik az idő, a tojásból nem akar előbújni a csikó. Belefáradnak a hiábavaló próbálkozásba és legurítják a tojást a dombról. A bíró látni véli, hogy a darabokra törött tökből tovaszalad egy kiscsikó.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem