Szeptemberben mozikba kerül Glaser Kati mesefilmje, a Családi legendák


Örülhetnek a rajongók, mert mozikba kerül a Városi legendák sorozat egész estés változata, a Családi legendák.
2022. szeptember 22-től Budapest mellett 22 vidéki város művészmozijában is látható a 6–8 évesek érdeklődésére számot tartó Családi legendák című animációs film, a Pannonia Entertainment terjesztésében.


A Kecskemétfilm animációs műhelyében készült, Glaser Katalin írta és rendezte Családi legendák alapját a Városi legendák animációs sorozat epizódjai adják. E történetekből kerülnek ki a film nem éppen hétköznapi főszereplői a Nádas-Berci család tagjai, közeli ismerősei, illetve a háttértörténet karakterei is.

A szerteágazó családi históriákat a mindentudó főszereplőn, Karolinán keresztül ismerjük meg, aki egy fotóalbumot lapozgatva mesél a rokonokról, valahogy így: „Karolina vagyok, tíz éves. Sokan gondolhatják majd önök közül, hogy mindaz, amit elmondok, csak a képzelet szüleménye. De én mindenkit biztosítok róla, hogy nem az. Ez a film a legendásan nagy és összetartó Nádas-Berci családunkról szól. A Bercik állítólag egy rózsalekvár recept kapcsán, még a török hódoltság alatt kerültek rokonságba a Nádasokkal, azóta hívnak így minket. Bizonyítékom van róla: itt, ez a fotóalbum! Találomra felütöm... igen, ez itt a névrokonom, Anna Karolina, a dédnagynéném. Tornászlány volt, aki mindig fittyet hányt a gravitációra, és ezért felfelé esett. Ez itt Frici bá, aki csatornafektető, és egyben óriáskígyó-temetkezési vállalkozó. A fia, Fábián, hegymászó. Kérés nélkül kétszer felmászott a Himalája tetejére, de hatalmasat káromkodik, ha nem működik a lift! Rengetegen vagyunk, de az igazi nagycsalád csak ritkán gyűlik össze: csak ha új Nádas-Berci születik, vagy régi Nádas-Bercit temetünk, vagy valakinek esküvője van egy Nádas-Bercivel. Ilyenkor nagy a hangzavar, mindenki egyszerre beszél, és rengeteg történetet mesélnek el, és mindig tanulok valamit, még azt is, amit anya szerint nem kellene.”

A bájosan animált, egyedi hangulatú, szellemes, bensőséges, szórakoztatva tanító, meghökkentően újszerű mesefilm elvarázsolja majd a hazai családok apraját és nagyját. Jön az ősz, jó bekuckózni egy ilyen lélekemelő és fantáziadús filmre nagyiknak és unokáknak, apáknak és fiúknak!


Rendező: GLASER Kati
Gyártó ország: Magyarország ■ 2021 ■ 1h 01m ■ Producer: MIKULÁS Ferenc
■ Dramaturg: DOMONYI Rita ■ Gyártásvezető: VÉCSY Vera
■ Háttér: GLASER Kati; UDVARDY Bogi ■ Irodalmi forgatókönyv: DOMONYI Rita; GLASER Kati
■ Kompozit: SIMON Jozsó; WIMMER László; CSEH János ■ Látványterv: GLASER Kati;
UDVARDY Bogi ■ Vágó: CZAKÓ Judit; BOUANDEL, Doraya
■ Zene: KALOTÁS Csaba; HEGYI Dávid ■ Gyártó: Kecskemétfilm

A rendező első mozifilmje a Magyar Mozgókép Fesztivál egész estés rajzfilm kategóriájában 2022-ben fődíjat nyert alkotás. Előzményfilmje, a Városi legendák sorozat több rangos hazai és külföldi fesztiválon is díjat kapott. 2022 őszétől a Pannonia Entertainment jóvoltából kerül a hazai mozikba.

Vetítési helyszínek a forgalmazó oldalán olvashatóak:
https://www.pannonia-entertainment.hu/animacios-filmek/csaladi-legendak/?fbclid=IwAR26wd5e335Kpp57muA_i3dUWR7cqPmee7JogMlU1n3u57jKeMimuUbO0VM

(forrás: Pannónia Entertainment)
 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem