2D animáció


A Kecskemétfilm Kft. (és jogelődje) 1971 óta készít animációs- és vegyes technikájú filmeket.
Az első két évtizedben alkotóink jelentős szakmai tapasztalatot szereztek a művészi rövidfilmek és televíziós sorozatok területén, melyek jelentős nemzetközi elismerésekben, díjakban részesültek.
 
Generációk nőttek fel a Vízipók-csodapók, Leó és Fred, Mesék Mátyás királyról, Mondák a magyar történelemből, és a Magyar népmesék epizódjain. A rövidfilmeket főként fesztiválokon ismerhette meg a nézőközönség. Mindkét kategória exportképesnek bizonyult – legutóbb egy olasz tv-csatorna vásárolta meg a teljes, 100 részből álló Magyar népmesék sorozatot.
 
A '90-es évektől több külföldi stúdióval alakult ki hosszú távú együttműködés: számtalan mozifilm, tv-sorozat, reklám készült részben, vagy egészben Kecskeméten.
A 2010-es évek technológiai váltást eredményeztek: a hagyományos, papírra készített animációt felváltotta a digitális tervezés, rajzolás. A közvetlen számítógépen történő alkotás alapja továbbra is a hagyományos animációra épül. Munkatársaink döntő hányada 10-20 éves animációs tapasztalattal rendelkezik, de folyamatosan keressük a fiatal tehetségeket is.

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem