A papucsszaggató királykisasszonyok

Rendező: NAGY Lajos
tv-sorozat ° 2002 ° 06 ' 56 " ° Digi Beta ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Nagy Ilona Animátor: Nyúl Zsuzsanna ; Szabó János Gyártásvezető: Vécsy Veronika Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Germán Fatime Kompozitőr: Cseh János ; Nagy György Mesemondó: Szabó Gyula Rajzoló: Kőhalmi Enikő ; Purevjav Batmyagmar Rendezőasszisztens: Tóth László István Szakértő: Jankovics Marcell Számítógépes munkatárs: Gulyás Kis Ágnes ; Gömöry Erzsébet ; Széll Gábor ; Kerekes András Vágó: Csányi Mihály Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Nyúl Zsuzsanna ° Gyártó cég:

Szinopszis

Az öreg király megelégelte, hogy lányai minden éjjel 12 pár papucsot szaggatnak el, és nagy fizetséget ígért annak, aki rájön, hogy hol szaggatják szét lányai a papucsokat. A rejtélyt a juhászlegény oldja meg. Kilesi a lányokat, és még a pokolba is követi őket, ahol látja, hogy az ördöggel hajnalig borotvákon táncolva-mulatva kopnak el a lányok papucsai. Bizonyítékokat gyűjt, s ezeket felmutatván az öreg királynak megoldja a rejtélyt. Elnyerve ezzel a legkisebb királykisasszony kezét.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem