A szegény ember hegedűje

Rendező: NAGY Lajos
tv-sorozat ° 2002 ° 07 ' 17 " ° Digi Beta ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Nagy Ilona Animátor: Farkas László ; Tóth Roland ; Vitális Zoltán ; Erdei Miklós ; Gyapai Tamás Gyártásvezető: Vécsy Veronika Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Neuberger Gizella Kompozitőr: Cseh János ; Nagy György Mesemondó: Szabó Gyula Rajzoló: Berényi Béla ; Andrássy Gabriella ; Varga Viktória Rendezőasszisztens: Tóth László István Szakértő: Jankovics Marcell Számítógépes munkatárs: Gulyás Kis Ágnes ; Gömöry Erzsébet ; Széll Gábor ; Jávorka Zsuzsanna Vágó: Csányi Mihály Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Tóth Pál ° Gyártó cég:

Szinopszis

Volt egy királynak három lánya, de a két idősebb annyira gonosz lelkű, hogy irigységből, – mivel nem lehet övék a veres szoknya – még a testvérgyilkosságtól sem riadnak vissza. Hiába rejtik el testvérüket egy hegedűbe, azonban a szegény favágó rátalál. Vándorlása során éppen annak a királynak a városába ér, akinek lányával ez a szörnyűség történt. A gonosz királylányok istentelenségére éppen az a csodálatos hegedű szomorú éneke derít fényt, amelyikbe legkisebb testvérüket rejtették.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem