Horváth Mária 70, Rajzfilmstúdió 51


Két évfordulót is ünnepel a Kecskeméti Rajzfilmstúdió: a műhely működésének 51. évét és Horváth Mária rendező, alapító tag 70. születésnapját.

Horváth Mária Pécsett született, eredetileg ötvösnek tanult. 1971 óta dolgozik a rajzfilmes szakmában rendezőként, forgatókönyvíróként, de a filmkészítés összes munkafázisában fáradhatatlanul kiveszi a részét. Rövidfilmjeiben a költészet és az animációs szintézisét igyekszik megteremteni, az itt kialakított látványvilágot viszi tovább bábszínházi munkáiban is.
Szerzői rövidfilmjeit nemzetközileg is elismertek ugyanúgy, mint a 100 részes Magyar népmesék sorozat, amit először társrendezőként, majd az utolsó évadokban Nagy Lajossal együtt rendezőkként jegyeznek.

A rendező jelenleg a Cigánymesék sorozat második évadán dolgozik, munkásságát az évtizedek alatt számos díjjal ismerték el.
 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem