Oscar-kvalifikáló fesztiválon a Szerelem


A Városi legendák-sorozat Szerelem epizódja versenybe került a televíziós sorozatok szekciójában a poznani Animator Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, mely Lengyelország legnagyobb animációs filmes eseménye. A fesztivál népszerűségét tükrözi, hogy Glaser Kati filmjét, több mint 3000 nevezett film közül választotta ki a fesztivál előzsűrije.
 
A Szerelem epizód a Városi legendák második szériájában készült a Médiatanács támogatásával még 2020-ban. A sorozatnak nem ez az első nemzetközi megmérettetése, legutóbb Az emberi test szerepelt Európa egyik legfontosabb gyerekfilm fesztiválján, a Cartoons on the Bay-en, ahonnét a legjobb gyerekfilm sorozatnak járó díjat hozta haza.
 
A 14. alkalommal megrendezendő Animator fesztivált július 9–15. között tartják, a tervek szerint újra mozitermi vetítésekkel. A fődíjat elnyerő animáció a pénzdíj mellett Oscar díj-jelölhetővé válhat.

A teljes 1. és 2. sorozat elérhető a Kecskemétfilm youtube-csatornáján:
1. sorozat, 2. sorozat
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem