Újabb rangos elismerés a Dűnének


Ulrich Gábor kísérleti, absztrakt thrillere, a Dűne kapta idén a legjobb animációs filmnek járó Magyar Filmkritikusok Díját.

Ezt a filmművészeti elismerést 1962-ben hozták létre, amivel az előző évben bemutatott magyar filmeket és alkotóikat díjazza a Magyar Újságírók Országos Szövetségének a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége magyar tagozataként működő Film- és Tévékritikusi Szakosztálya.

A díj értékét tovább növeli, hogy a múlt évben nem adták ki.

A legutóbbi Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon már díjazták ezt az alkotást a magyar filmkritikusok, de ezen kívül is számos elismerésben részesült: többek között ennek a filmnek ítélték a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának díját, valamint a Genfi Kortárs Művészeti Center díját is.

Az alkotás a Kecskemétfilm és a FocusFox produkciójában jött létre, sound designere Chris Allan volt. A Dűne az elmúlt, közel két évben több, mint 30 országban járt, számtalan cikk, tanulmány született róla, hónapokig játszották a magyar mozik, valamint belekerült a magyar mozgóképkultúra legfontosabb alkotásait tartalmazó Magyar Filmek 1896-2021 című kötetbe.


A mindössze három és fél perces mű legközelebb Magyarországon áprilistól 9-től, a Műcsarnokban lesz látható.

Forrás: Magyar Filmszövetség

 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem